NARCOTANGO е проект създаден от аржентинския музикант Карлос Либедински през 2003 година, когато той издава едноименен албум със свои композиции, съчетаващи танго и електронна музика. Няколко години преди това Либедински започва да танцува танго и този опит се оказва повратна точка в музикалните му интереси. Интензитета на милонгата (парти в Буенос Айрес, на което се танцува аржентинско танго), новите изразни средства, които се развиват от танцьорите и растящият интерес на младите хора в Буенос Айрес към музиката, която е била слушана няколко поколения назад, го вдъхновяват да създаде мост между традицията на тангото и 21-ия век. Така през 2001 той създава първите си електронни версии на две известни класически танга – Duo de Amor на Астор Пиацола и Mi Buenos Aires Querido на Карлос Гардел, които впоследствиe включва в албума NARCOTANGO.

При издаването на първия албум на проекта, Либедински споделя: "NARCOTANGO е дълбока прегръдка между тангото и елекронната музикална атмосфера на нашите времена. Когато на дансинга останат няколко двойки и усещането за магия витае в пространството, когато изтощените след часове танцуване тела отказват да сложат край на вечерта, тогава се ражда NARCOTANGO. В такива моменти започнах да си представям музиката, която исках да танцувам и да наблюдавам другите да танцуват. В тези часове, наркотичната сила на тангото, кара хората веднъж попаднали в тази вселена да не искат да я напуснат, защото тангото е като магия, която предизвиква едно невероятно, чувствено и силно пристрастяване.”

Въпреки, че албумът е издаден от независим лейбъл, и информацията за него често се предава от уста на уста, само за няколко месеца NARCOTANGO става известен по целия свят и предизвиква невероятен фурор. Проектът веднага бива идентифициран като новото електронно танго и бързо се превръща в част от съвременното градско звучене на Буенос Айрес, заедно с музиката на формации като Gotan Project, Bajofondo, Tanghetto и др. Известният аржентински журналист Карлос Иглесиас пише през септември 2003: “Чувственият и страстен звук на NARCOTANGO позволи на стария дух на тангото да се прелее в модерните времена. Невероятно креативен и смущаващ с иновативността си албум, обсебващ с пристрастяващите звуци, които изникват от всяко произведение.”
След успеха на първия албум на проекта, NARCOTANGO се оформя като самостоятелна група, която продължава да омагьосва публиката и да печели нови привърженици, издавайки още 2 студийни албума и един концертен диск. Като признание за тяхната музика и приноса им към новото електронно танго, NARCOTANGO са номинирани през 2009 за най-добър албум в категория Електротанго на най-престижните музикални награди в областта на танго музиката, Gardel Awards, а през 2009 и 2010 получават номинации за Latin Grammy за най-добър танго албум.

Към днешна дата NARCOTANGO са се утвърдили като една от най-важните референции за новата музикална и културна форма на тангото с над 20 международни турнета зад гърба си, изявявайки се на най-престижните места и най-големите фестивали в Америка и Европа. След дълго очакване, дойде ред и на София, където те ще свирят за първи път на 1 ноември.

Групата ще пристигне в България в следния състав:
КАРЛОС ЛИБЕДИНСКИ - бандонеон
ФЕРНАНДО ДЕЛ КАСТИЙО - ударни, перкусии и семпли
МАРСЕЛО ТОТ - китари, бас и семпли
МАРИАНО КАСТРО - пиано, синтезатори и семпли